Fejlesztés kertészkedéssel
2021. március 19. írta: K.TakácsOrsi

Fejlesztés kertészkedéssel

child-559407_1280.jpg

A kertészkedés csodás dolog. Pláne gyerekkel az oldaladon. Akár virágot, akár zöldségeket akár mind a kettőt gondozol a kertben egy gyerek kéz mindig jól fog jönni. De tovább megyek...

A kert egy remek hely gyermeked fejlesztésére.

Azonkívül, hogy kint van a friss levegőn a napsütésben, rengeteg mindent tanul és sok területen fejlődik.

Kezdődik a mozgásnál. A kert földje egyenetlen, ott bizony meg kell tudnia állnia a lábán, ha nem akar folyton lecsüccsenni. - egyensúly, magabiztos járás.

A sok illat, szín és forma igazi lelkesítésként hathat rá. Ismerkedni fog mindennel, ami szembejön. Megfogja, megszagolja... Ja és tuti eleinte meg is akarja rágcsálni. Úgyhogy legyél résen!!!! - taktilis érzéskelés, színek, formák, ízek megismerése.

Megfigyelhetitek, melyik növény miből nő ki. Hagymás? Vagy magról szaporodik? Mekkorára nő? Kicsire? Nagyra? A gyerekek imádják a rejtélyeket. - növények ismerete, sorrendiség, növények fejlődési szakaszai.

Melyik növényt hogy hívják? - szókincs, kifejezőkészség.

Ha a kertben jártok rengeteg kérdése lehet, melyekre válaszolva fejlődik a beszéde, kiejtése. - beszédkészség.

Fejlődik a figyelme, a memóriája. Ráérez majd arra, hogy nem csak egy virágot lát, hanem annak részletei is vannak... szirom és levelek.

Találkozik kis döngicsélő rovarokkal. Megtaníthatod neki, hogy ezek a rovarok hasznosak és mit csinálnak a virágok környékén.

Na ti kimentem a kertbe magot vetni?

A bejegyzés trackback címe:

https://segitsegaszuloknek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116468796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása