Utazással fejleszteni? Miért ne?
2021. május 03. írta: K.TakácsOrsi

Utazással fejleszteni? Miért ne?

mindenuttjooo_playmobil_funpark_zindorf_nemetorszag_01.JPG

 

Nem vagyok egy nagy utazgatós, kirándulós, nyaralós fajta, de gyermekeim érdekét szem előtt tartva, ha kimozdulunk itthonról, biztos, egy kis fejlesztést is beleviszek. Le sem tagadhatnám a szakmám iránti szeretetemet. 

Most elmondom, miért gondolom egy kicsit fejlesztő foglalkozásnak az utazást.

 

Először is, szerintem úgy az igazi, ha buszra vagy vonatra szállunk és nem mindig csak kocsiba. (Az autóval sincs gondom, de néha jót tesz a változatosság.) A tájakról, az elsuhanó házakról, vizekről annyi mindent mondhatunk ott abban a pillanatban, amit autóban ülve nem biztos hogy sikerülne.

Egy egyszerű példával szeretném illusztrálni.

 

Ha autóban ülsz és épp vezetsz, nem biztos, hogy észreveszed (inkább nem is veszed észre) a vízen ringatózó vadkacsákat. Ugye, milyen igaz? De ha ott ülsz a vonaton és épp felkiált szemed fénye, hogy "Anya, anya ott egy vadkacsa!" már lelkesen csatlakozhatsz is hozzá. Együtt repkedhettek az örömtől.

A megérkezés, kipakolás is igazi lehetőség a beszéltetésre. Vissza lehet kérdezni, mi tetszett neki a legjobban, mire emlékszik, vagy épp mi az ami nem tetszett neki. Elrendezheti saját kis holmiját, hogy aztán magabiztosan beleszólhasson a te pakolási stratégiádba. :D 

mindenuttjooo_schwarzachschlucht_nemetorszag_01.jpg

 

Aztán ott van a csapatépítés, mely akár már első osztályban is kivitelezhető egy 1 napos kirándulással. (Sosem irigyeltem a tanáraimat, amikor elmentünk egy-egy ilyen kirándulásra.) Vannak emlékezetes osztálykirándulásaim, amiről említést teszek blogger társam bejegyzésében is.

Az ő véleménye az osztálykirándulásokról, mellyel teljesen egyetértek:

Nem voltak jók, olyan szempontból, hogy nem illeszkedtek a tananyaghoz. Emlékszem, Pákozdnál voltunk általános iskolával és a tanár mondta, hogy majd 2-3 év múlva tanulunk róla.

Na igen, így egy kicsit kiábrándító tud lenni egy-egy utazás. De te, mint szülő nyugodt szívvel válogasd meg, hova és miért viszed a gyermekedet. Megéri nem csak életkorának, hanem érdeklődésének megfelelő helyre vinni. Így sokkal inkább megragad bennük minden fontos információ, ami csak érdekli és akár szükséges is számára az iskolában valamely tanórához.

Rá is tapintott a lényegre, ami sok gyereknek meghozná a kedvét az utazáshoz vagy épp a nyaraláshoz egyaránt.

Azt is jónak tartom, amit külföldön láttam sok helyen. Ott múzeumokban, kastélyokban kihelyezett órákat tartanak.

Milyen nagyszerű lenne, hogy pl amikor állatokkal ismerkedik gyermeked, eleve egy állatkertben, vagy állatsimogatóban látja az élőlényeket. És azonnal meg is tanulhatja, mit és hogyan eszik, milyen az élőhelye. H

Hiszen tanulni is úgy lehet, ha látjuk és halljuk is.

mindenuttjooo_foti-to_fot_magyarorszag_01.JPG

Bernadette blogját és facebook oldalát pedig itt éred el. Jó olvasást!

 

Blog: Mindenütt jóóó

Facebook oldal: Mindenütt jóóó - Travel blog

 

Kívánok sok-sok élményekkel és fejlődéssel teli kirándulást és nyaralást neked és gyermekednek is.

Köszönöm, hogy elolvastad a cikkemet!

Ha tetszett oszd meg ismerőseiddel is és nyomj egy lájkot! Köszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://segitsegaszuloknek.blog.hu/api/trackback/id/tr6816516584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása